Att brinna för det man gör


Idag har det varit väldigt varierande arbetsuppgifter för mig. Allt från att skruva ihop kontorsstolar, Grovstäda Entreprenerial Hive, fixa med routern, skriva en rapport om affärsutveckling för ett energibolag i södra Sverige och pratat affärideér med en nyinflyttad Isländsk entreprenör . Jag kan inte säga mina dagar som entreprenör är enformiga utan snarare tvärt om.

Allt är inte lika roligt att göra och vissa saker måste göras, som t.ex. bokföringen. Det ändrar dock inte det faktum att jag tycker att det är fantastiskt roligt,  även om det ibland kan innebära att man arbetar sena kvällar och göra en del mindre roliga uppdrag.

När jag gör något som jag tycker är tråkigt så brukar jag tänka på Steve Jobs tal på Stanford.

Jag brukar ganska snabbt inse att även om jag gör något som för tillfället inte är det roligaste jag vet så har jag möjligheten att se till att nästa dag blir bättre. Det är en ganska trevlig vetskap och skulle jag komma på att jag har gjort saker flera dagar i sträck som jag tycker är tråkiga,då är det faktiskt upp till mig att ändra på det. Jag menar inte att man måste vara entreprenör för att göra detta men när man väl har tagit sig ur “trygghetsknarkarträsket” så öppnas en rad möjligheter som man tidigare inte såg.

Imorgon är det planerat att vi ska ha en planeringsdag och lägga upp och prioritera vad som skall göras och av vem. Sedan tar vi eftermiddagen till att återhämta oss lite och kör relaxen på Hagabadet med lite bad och massage.

Känns skönt att göra efter några intensiva veckor med arbete med både Hive och mitt eget företag.

God kväll /P

 

 

Comments ( 0 )